Az ásványvíz fogyasztásról általában - Corvinus Ásványvíz

Termékeink

Kapcsolat

Az ásványvíz fogyasztásról általában

A víz az élet elválaszthatatlan része.

A víz szervezetünk legfontosabb alkotóeleme, a felnőttek testének 60-70 %-a, az újszülöttek testének 75-80%-át víz alkotja. Víz nélkül csak néhány napig bírnánk ki.


Az éltünk egyik alapfeltétele a szervezetünkből  kiürülő  ásványi anyagok pótlása.


Erre az   ásványvíz  fogyasztása a legjobb módszer. Így gyorsan és egyszerűen jutunk hozzá a szükséges ásványi anyagokhoz, ezzel biztosítva a szervezet optimális működését.


A napi ásványi anyag szükségletünket, nem fedezi teljes mértékben az ételek, élelmiszerek víztartalma, ezért kell kiegészíteni különböző alkoholmentes, szomjoltó italokkal (pl.: ivóvíz, ásványvíz).


Naponta 1,5-3 liter folyadékot ajánlott inni egy egészséges felnőtt embernek, de munkavégzés, sportolás során vagy például lázas betegség esetén érdemes növelni a mennyiséget.

Miért válasszuk az ásványvizet?

Mert az ásványvíz a földfelszín alatti védett rétegből származik, ezért eredendően tiszta, és nem kell  tisztítani.


Mert a természetes ásványvizek kedvező mennyiségű ásványi anyagokat, makro- és mikroelemeket tartalmaznak, melyek hozzájárulnak napi szükségletünk egy részének fedezéséhez.


Mert az ásványi anyagok nagy szerepet játszanak a szervezet optimális vízháztartásának, elektrolit- és sav-bázis egyensúlyának, valamint ionháztartásának fenntartásában.


Mert kiváló szomjoltó hatású, természetes szénsavtartalma segíti az emésztést, energiát nem tartalmaz. Az ásványvizekben oldott formában lévő ásványi sók könnyebben szívódnak fel, illetve hasznosulnak a szervezetben.

Mert az a felnőtt, aki egészséges, korlátlan mennyiségben fogyaszthatja.


Mert a fogyókúrázók bátran pótolhatják vele a folyadék és ásványi anyag szükségletüket.


Mert az egyoldalúan táplálkozók, fizikai munkát végzők, sportolók és idős emberek kiváló ásványi anyag forrása lehet az elfogyasztott ásványvíz.

Az ásványvizekben leggyakrabban előforduló ásványi anyagok:

Kalcium, kálium, magnézium, nátrium, fluor, króm, jód, foszfor, vas, króm, mangán, cink, kobalt, réz, bór, szulfát, metabórsav, hidrogén-karbonát.